DOI KHAM’S RECIPE 01

DOI KHAM’S RECIPE 01

Ingredients

  • 1 bag corn chips
  • 4 tomatoes
  • 1 teaspoon Doi Kham Tomato Spread
  • 1 red onion
  • 6 cloves garlics
  • 1 chili pepper
  • 1/2 lemon
  • 1 coriander
  • Salt and pepper for seasoning

Instructions

Mix every ingredients together in a bowl. Season and eat with corn chips.

ส่วนผสม

คอร์นชิป                                      ๑ ถุง

มะเขือเทศ                                   ๔ ลูก

มะเขือเทศทาขนมปัง ตราดอยคำ   ๑ ช้อนชา

หอมแขก                                     ๑ ลูก

กระเทียม                                     ๖ กลีบ

พริกชี้ฟ้า                                     ๑ เม็ด

เลมอน                                        ๑/๒ ลูก

ผักชี                                              ๑ ต้น

เกลือ และพริกไทย เพื่อปรุงรส

วิธีทำ

ผสมส่วนผสมทุกอย่างเข้าด้วยกันในชามผสม ปรุงรส ทานกับคอร์นชิป

Ingredients

  • 10 sheets Wrap Tortilla
  • 2 cups yogurt
  • 1 head lettuce
  • 1/2 kilogram minced pork
  • 1/2 lemon
  • 1/2 onion
  • 100 grams Chorizo sausage
  • 3 cloves garlic
  • 1 coriander
  • 2 teaspoons Doi Kham Tomato Paste
  • 1 box Doi Kham 99% Tomato Juice Low Sodium Formula
  • 2 Jalapeno pepper
  • 2 tablespoons olive oil
  • Salt and pepper for seasoning

Instructions

Start from doing the filling; fry the onion, Chorizo sausage, garlic, Jalapeno pepper, minced pork and coriander with olive oil until well cooked. Then, put in Doi Kham Tomato Paste, Doi Kham 99% Tomato Juice Low Sodium Formula and stir. Continue to simmer on low heat until they’re dry. Turn off the heat. Squeeze the lemon and season with salt and pepper. Serve with lettuce, the fried filling and yogurt on top of the flour tortillas and finish by wrapping up.

ส่วนผสม

แป้งตอติญา                          ๑๐ แผ่น

โยเกิร์ต                                    ๒ ถ้วย

ผักกาดแก้ว                                 ๑ หัว

หมูบด                              ๑/๒ กิโลกรัม

เลมอน                                     ๑/๒ ลูก

หอมใหญ่                                 ๑/๒ ลูก

ไส้กรอกโชริโซ                       ๑๐๐ กรัม

กระเทียม                                   ๓ กลีบ

ผักชี                                            ๑ ต้น

มะเขือเทศเข้มข้น ตราดอยคำ  ๒ ช้อนชา

น้ำมะเขือเทศ ๙๙% สูตรโซเดียมต่ำ ตราดอยคำ  ๑ กล่อง

พริกจาราเพนโน                          ๒ ลูก

น้ำมันมะกอก                        ๒ ช้อนโต๊ะ

เกลือ และพริกไทย เพื่อปรุงรส

วิธีทำ

เริ่มจากการทำไส้โดยการ นำหอมใหญ่, ไส้กรอกโชริโซ, กระเทียม, พริกจาราเพนโน, หมูบด และผักชี ผัดกับน้ำมันมะกอกให้สุก แล้วใส่มะเขือเทศปอกเปลือกลงไปผัด เคี่ยวต่อบนไฟอ่อนให้งวดลง ปิดไฟ บีบมะนาว ปรุงรสด้วยเกลือพริกไทย

จัดเสิร์ฟ นำผักกาดแก้ว, ไส้ที่ผัดไว้ และโยเกิร์ตวางบนแป้งตอติญา ห่อให้เป็นม้วน พร้อมรับประทาน

Ingredients

  • 4 slices of Lasagna sheet
  • 300 grams Bolognese sauce
  • 150 grams Mozzarella cheese
  • 30 grams all-purpose flour
  • 30 grams butter
  • 200 grams fresh milk
  • 1 handful crushed nutmeg
  • Salt and pepper for seasoning

Instructions

Begin with the white sauce. Melt the butter and beat the flour until cooked. Pour in fresh milk and mix continually when it’s still on the stove. The sauce will gradually thicken into creamy texture. Season with crushed nutmeg, salt, pepper and rest it.

Boil the Lasagna sheet until it is cooked and soft. Then put the flour on a tray or a square and shallow container. Spread the Bolognese sauce and white sauce in layers. Sprinkle with Mozzarella cheese. Put in the oven at 180 degree Celsius for 15-20 minutes. Serve while still hot.

 

ส่วนผสม

แป้งลาซานญา                   ๔ แผ่น

โบโลเนส ซอส                ๓๐๐ กรัม

มอสซาเรลล่า ชีส            ๑๕๐ กรัม

แป้งอเนกประสงค์              ๓๐ กรัม

เนย                                  ๓๐ กรัม

นมสด                             ๒๐๐ กรัม

จันทร์เทศป่น                       ๑ หยิบ

เกลือ และพริกไทย เพื่อปรุงรส

 

วิธีทำ

เริ่มทำซอสขาว จากละลายเนย ตีกับแป้งให้แป้งสุก ใส่นมลงไปแล้วตีตลอดเวลาในขณะที่ตั้งอยู่บนเตา ซอสจะค่อยๆข้นขึ้นจะเป็นลักษณะครีม ปรุงรสด้วยจันทร์เทศป่น, เกลือ และพริกไทย พักไว้

ต้มแป้งลาซานญาให้สุกนิ่มดี จึงวางแป้งในถาดหรือภาชนะทรงเหลี่ยมลึก ทาโบโลเนส ซอส, ซอสขาว และวางแป้งลาซานญา, ทาโบโลเนส ซอส, ซอสขาว เป็นชั้นๆแบบนี้เสร็จ โรยด้วยมอสซาเรลล่า ชีส เข้าเตาอบอุณหภูมิ ๑๘๐ องศาเซลเซียส ๑๕ – ๒๐ นาที เสิร์ฟร้อน