Ingredients
- 10 slices sheets Wrap Tortilla
- 1/2 head onion
- 1/4 head carrot
- 5 boiled eggs
- 1 tablespoon mustard
- 1 bouquet parsley
- Salt and pepper for seasoning
- 1 cloves garlic
- 3/4 cup mayonnaise
- 2 tablespoons chili sauce
- 2 tablespoons Doi Kham Tomato Spread
- 1 tablespoon onion
- 1 ½ pickled cucumber
- Salt and pepper for seasoning
Instructions
Mix garlics, mayonnaise and etcetera together to make thousand islands sauce. Then, mix with onions, carrots, boiled eggs, mustards and parsleys. Season the dish and finally wrap with Tortillas.
ส่วนผสม
แป้งตอติญา ๑๐ แผ่น
หอมใหญ่ ๑/๒ หัว
แครอท ๑/๔ หัว
ไข่ต้ม ๕ ฟอง
มัสตาร์ด ๑ ช้อนโต๊ะ
พลาสรี่ ๑ ช่อ
เกลือ และพริกไทย เพื่อปรุงรส
กระเทียม ๑ กลีบ
มายองเนส ๓/๔ ถ้วย
ซอสพริก ๒ ช้อนโต๊ะ
มะเขือเทศทาขนมปัง ตราดอยคำ ๒ ช้อนโต๊ะ
หอมใหญ่ ๑ ช้อนโต๊ะ
แตงกวาดอง ๑ ๑/๒ ช้อนชา
เกลือ และพริกไทย เพื่อปรุงรส
วิธีทำ
ผสมส่วนผสมกระเทียม, มายองเนส ฯลฯ เข้าด้วยกัน ให้กลายเป็นเทาซันไอส์แลนด์ ซอส เพื่อนำไปผสมกับหอมใหญ่, แครอท, ไข่ต้ม, มัสตาร์ด และพลาสรี่ ปรุงรส แล้วนำไปห่อด้วยแป้งตอติญา เป็นอันเสร็จ
Ingredients
- 100 grams uncooked macaroni
- 20 grams blanched carrot
- 20 grams blanched corn
- 20 grams pea
- 50 grams blanched chicken breast
- 150 grams mozzarella cheese
- 30 grams all-purpose flour
- 30 grams butter
- 200 grams fresh milk
- 3 tablespoons Doi Kham Tomato Spread
- 1 handful crushed nutmeg
- Salt and pepper for seasoning
Instructions
Begin with the Pink sauce. Melt the butter and beat the flour until cooked. Pour in fresh milk and beat continually on heat. The sauce will gradually thickened into creamy texture. Add Doi Kham Tomato Spread and season with crushed nutmeg, salt, pepper and rest it.
Boil the macaroni until it is cooked and soft. Mix with the Pink sauce, three colors vegetables and bolo. Put in a baking container. Sprinkle with Mozzarella cheese. Put in the oven at 180 degree Celsius for 15-20 minutes. Serve warm.
ส่วนผสม
เส้นมักกะโรนี ๑๐๐ กรัม
แครอทลวก ๒๐ กรัม
ข้าวโพดลวก ๒๐ กรัม
ถั่วลันเตา ๒๐ กรัม
อกไก่ลวก ๕๐ กรัม
มอสซาเรลล่า ชีส ๑๕๐ กรัม
แป้งอเนกประสงค์ ๓๐ กรัม
เนย ๓๐ กรัม
นมสด ๒๐๐ กรัม
มะเขือเทศทาขนมปัง ตราดอยคำ ๓ ช้อนโต๊ะ
จันทร์เทศป่น ๑ หยิบ
เกลือ และพริกไทย เพื่อปรุงรส
วิธีทำ
เริ่มทำพิ้งซอส จากละลายเนย ตีกับแป้งให้แป้งสุก ใส่นมลงไปแล้วตีตลอดเวลาในขณะที่ตั้งอยู่บนเตา ซอสจะค่อยๆข้นขึ้นจะเป็นลักษณะครีม ใส่ซอสมะเขือเทศ ปรุงรสด้วยจันทร์เทศป่น, เกลือ และพริกไทย พักไว้
ต้มเส้นมักกะโรนีให้สุกนิ่มดี เอาไปคลุกกับพิ้งซอส, ผัก3สี และไก่ลวก ใส่ภาชนะสำหรับอบ โรยด้วยชีสด้านบน เข้าเตาอบอุณหภูมิ 180 องศาเซลเซียส 15-20 นาที เสิร์ฟร้อน
Ingredients
- 100 grams Spaghetti
- 5 cloves garlic
- 2 tablespoons olive oil
- 1 cup Chicken stock
- 50 grams Parmesan cheese
- 1 tablespoon Doi Kham Tomato Paste
- 1 Box Doi Kham 99% Tomato Juice Low Sodium Formula
- Salt and pepper for seasoning
Instructions
Cook spaghetti in boiling water then set aside. Sauté garlic and olive oil then stir in Bolognese sauce. Mix spaghetti with the sauce (if it’s too dry add chicken stock). Garnish the dish with cheese.
ส่วนสผม
เส้นสปาเก็ตตี้ ๑๐๐ กรัม
กระเทียม ๕ กลีบ
น้ำมันมะกอก ๒ ช้อนโต๊ะ
น้ำสต๊อก ๑ ถ้วย
พาเมซาน ชีส ๕๐ กรัม
มะเขือเทศเข้มข้น ตราดอยคำ ๑ ช้อนโต๊ะ
น้ำมะเขือเทศ ๙๙% สูตรโซเดียมต่ำ ตราดอยคำ ๑ กล่อง
เกลือ และพริกไทย เพื่อปรุงรส
วิธีทำ
ลวกเส้นในน้ำเดือด ขณะที่เริ่มผัดกระเทียมสับกับน้ำมันมะกอก ให้หอมจึงเติมโบโลเนส ซอสลงไปอุ่น เมื่อเส้นสุกกำลังดี ใส่เส้นลงไปผัดกับซอสให้เข้ากัน (ถ้าแห้งให้เติมน้ำสต็อก) โรยชีส และปรุงรสเป็นอันเสร็จ